2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Őszig a terv szerint a minisztériumtól laptopot vagy táblagépet kap minden tanuló, akinek nincs

2020. május 02. 19:34, utolsó frissítés: 19:38

Az oktatási minisztérium laptoppal vagy táblagéppel tervez ellátni őszig minden olyan tanulót, akinek nincs még ilyen készüléke – nyilatkozta szombaton Monica Anisie.


A tárcavezető elmondta, amellett, hogy biztosítani szeretnék ezeket a készülékeket a rászoruló tanulóknak, felkészítőket tartanak majd a pedagógusoknak az online oktatás megkönnyítése érdekében.

Anisie rámutatott, az elmúlt években számos projekt indult egyrészt az oktatási rendszer digitalizálása, másrészt a tanárok ennek megfelelő képzése céljából, de egyiket sem vitték véghez. Ezért megkérte minisztériumbeli kollégáit, összesítsék ezeket, és vizsgálják meg, mennyi valósult meg belőlük, „hogy lássuk a pontos helyzetet, tudjuk, honnan indulunk”. „Tanévzárás után képzéseket fogunk tartani” – tette hozzá.

Az iskolák és óvodák őszi újranyitása kapcsán a tárcavezető azt mondta, ez a járvány alakulásától függ.

„Nekünk arra is fel kell készülnünk, hogy ősszel sem nyitnak újra az iskolák. (...) Ha esetleg szeptemberben érkezik egy második hullám, amint azt a szakemberek állítják, nekünk fel kell lennünk készülve” – nyomatékosította.

A miniszter azt is elmondta, az oktatási tárca biztosítja az ösztöndíjakat erre az időszakra, ugyanakkor elismerte, lehet, hogy az önkormányzatok által folyósított ösztöndíjakat esetenként nem kapták meg a tanulók. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS