2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Online felmérésben kutatják, hogy a magyarokat hogyan érinti a koronavírus-járvány

2020. május 06. 13:33, utolsó frissítés: 13:33

Online felmérést végez a magyarországi Market Insight, amelyben arra keresnek választ, hogy a koronavírus-járvány hogyan hat az emberek munkaerőpiaci kilátásaira, illetve, hogy a háztartások milyen tartalékokkal rendelkeznek. A kutatást Magyarországon és a négy nagy kisebbségi magyar közösségben (Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság) végzik.


A felmérés célja, hogy minél hitelesebb képet kapjanak arról, hogy milyen mértékben sújtja a társégben élő magyarságot a járvány okozta válsághelyzet, és milyen anyagi, mentális és társadalmi tartalékokkal rendelkeznek az újrarendeződéshez, a megújuláshoz. A kutatásban azt is vizsgálják, hogy milyen hatással van a járvány és az ennek nyomán kibontakozó válsághelyzet a külhoni magyarságra, összehasonlításban a magyarországi magyarokkal, valamint az egyes országok többségi társadalmainak tagjaival.

A felmérés során többek között az alábbi kérdésekre várják a választ:

Hogyan érinti a magyar közösségeket a járvány?
Hogyan befolyásolja mindez a foglalkoztatási viszonyokat?
Milyen tartalékai vannak a magyar közösségeknek a válsághelyzetben?

Amennyiben segíteni szeretnéd a kutatás sikerét IDE kattintva válaszolhatsz a kérdésekre. A kérdőív kitöltéséhez nagyjából 20 percre van szükség.

A Market Insight Kft. egy szociológusok által alapított, független magyar piac- és társadalomkutató ügynökség. A kutatás nem profitorientált, a vizsgálat eredményei nyilvánosak lesznek a közreműködők, az érdeklődők és a döntéshozók számára is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS