2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az egészségügyi miniszter aggódik a korlátozások feloldása miatt

2020. május 12. 09:39, utolsó frissítés: 09:39

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott hétfő este a Digi 24 televíziócsatornának, hogy aggódik a korlátozások feloldása miatt, mert a fertőzésveszély változatlan lesz, sőt, az első napokban még nagyobb is lehet, mint eddig volt.

Tătaru azt mondta: tart attól, hogy az emberek helyváltoztatásainak sűrűsödésével kiújulnak a lokális fertőződések. Ugyanakkor igyekszik optimistán kezelni a kérdést, és reméli, hogy a lakosság megértette a távolságtartás és maszkviselés szükségességét - tette hozzá.

A miniszter leszögezte: az egyes, fertőzési gócnak minősülő területek teljes vesztegzár alá helyezése és más szigorú szabályok elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy kordában tartsák a járvány terjedését. Hozzátette: társadalmunk rendkívüli eseményeken ment keresztül, és sikerült a 'felszínen' maradnia, de ez nem jelenti azt, hogy a veszély elmúlt.

Azt is elmondta: a következő öt-hat napon az új igazolt fertőzési esetek számának csökkenését valószínűsíti, de mivel ezek a napok részben egybeesnek a lazítás első napjaival, fokozott óvatosságot ajánl. 'A veszély ugyanakkora, és a lazítás utáni első napokban talán még nagyobb lesz' - figyelmeztetett az egészségügyi miniszter.(agerpres)

Nyitókép: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS