2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A miniszterelnök szerint fokozatosan fognak szankciókat bevezetni a maszkviselésre vonatkozó szabályok áthágásáért

2020. május 12. 11:08, utolsó frissítés: 11:08

Fokozatosan fogják bevezetni a szankciókat a maszkviselés szabályának áthágása esetén, mondta hétfőn este a Digi 24 műsorában Ludovic Orban.


'Biztos, hogy lesz egy szankció egy idő után, de úgy gondolom, ennek fokozatosan kell történnie. Nem kell nekiállnunk büntetni az embereket. A lényeg az, hogy az emberek megtanulják, hogy maszkot kell viselni. Maszkot kell tartaniuk maguknál. A munkáltatók pedig maszkot kell hogy biztosítsanak a személyzet számára' - mondta a miniszterelnök.

Orban úgy vélekedett, Romániában nem lesz maszkhiány, ugyanis már 23, hatósági engedéllyel rendelkező gyártó van országszerte, amely maszkokat állíthat elő.

Arra a kérdésre, hogy szükségesnek tartja-e a szájmaszkok árának kontroll alatt tartását, Orban nemleges választ adott.

A kormányfő ugyanakkor azt is megerősítette, hogy a munkaügyi minisztériummal együttműködésben olyan jogszabályon dolgoznak, amely lehetővé teszi majd, hogy a minimálbérből élő állampolgárok ingyen jussanak szájmaszkokhoz.

Azok a tanulók, akiknek június másodika és 12-e között be kell menniük az iskolába, hogy részt vegyenek a képességvizsgát és érettségit megelőző előkészítő órákon, szintén maszkokat fognak kapni a tanügyminisztérium révén - mondta még Orban.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS