2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma is tüntettek Bukarestben a kormány és az államelnök ellen

2020. május 16. 19:59, utolsó frissítés: 20:04

Akárcsak tegnap, ma is összegyűltek a tüntetők Bukarestben a Victoria téren, kifejezni elégedetlenségüket azzal kapcsolatban, ahogy a kormány és Klaus Johannis államfő kezeli a járvány okozta válsághelyzetet.

Tegnap körülbelül 200-an voltak, ma pedig sajtóértesülések szerint nagyjából 100-an adtak hangot nemtetszésüknek. Az emberek a Románok Egyesüléséért Szövetség (Alianţa pentru Unirea Românilor – AUR) Facebook-on meghirdetett felhívása nyomán gyűltek össze. A kezdeményezők szerint a kormány és az államelnök megsértette az alkotmányt és a szabadságjogokat, cenzúrázza a sajtót és indokolatlanul magas áron vásárol egészségügyi felszereléseket.

A csendőrök szórólapokat osztogattak a tüntetőknek, melyeken a járvány idején betartandó egészségügyi óvintézkedésekről tájékoztatták őket. A fővárosi csendőrség a Facebook-oldalán üzent a tiltakozóknak, felhívva a figyelmüket arra, hogy az ilyen jellegű összejövetelek szervezése és az azokon való részvétel tilos.

Büntetésről nem szólnak a hírek, ugyanis – amint arról beszámoltunk – a kormány késlekedése miatt ezen a hétvégén nem bírságolhatóak a vészhelyzet idejére hozott speciális szabályokat megsértők. (agerpres)Fotó: Chris Slupski/unslpash.com (képünk illusztráció)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS