2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elutasították Beke István szabadlábra helyezési kérelmét

2020. május 19. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

A Brassói Bíróság csütörtökön alapfokon elutasította Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését, írja a Háromszék.

A lap szerint a bíróság megalapozatlannak ítélte a kérést, Szőcs Zoltán pedig – akit huszonnyolc nappal Beke István után helyeztek vizsgálati fogságba – egy hónappal később kérvényezheti szabadlábra helyezését.

Beke Istvánt április végén állították szabadulási bizottság elé a feketehalmi börtönben. A lap értesülései szerint Beke magaviseletéről, tevékenységeken és kurzusokon való részvételét is beleértve, kedvező jellemzést írt a börtön vezetősége, feltételes szabadlábra helyezési kérelmének tárgyalását azonban két hónappal későbbi dátumra javasolta, azzal érvelve, hogy túl sok letöltendő idő van hátra még az ítéletből, pedig a börtönbüntetés törvény által kiszabott minimálisan letöltendő időszaka már lejárt.

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt öt-öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték 2018-ban. Az erdélyi magyar közvélemény politikai fogolyként tekint a két székelyföldi férfira. (Via Háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS