2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lakásban termesztett kannabiszt 3 férfi Szatmárnémetiben, egyikük rendőrtiszt

2020. május 19. 15:04, utolsó frissítés: 15:48

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) 24 órás előzetes letartóztatásba helyezett három személyt, akiket kábítószer kereskedelemmel és kábítószer birtoklással gyanúsítanak. Az egyik gyanúsított egy rendőrtiszt.


Sajtóinformációk szerint a gyanúsítottak 2020 februárjától kannabiszt termesztettek egy szatmárnémeti lakában.

A DIICOT a helyi hatóságok embereivel összefogva május 15-én tartott rajtaütést két szatmárnémeti ingatlanban, ahol 17 szál kannabisztövet foglaltak le. A tövek a fejlettség különböző szakaszaiban voltak . A tövek összese 6 kilogrammot nyomtak, emellett lefoglaltak még 700 gramm szárított rügyet, melyek zacskókba és dobozokba voltak csomagolva.

Ezek mellett ventilátorokat, légkondicionáló berendezéseket, UV-lámpákat, elektronikus mérleget, darálókat, 3 mobiltelefont, valamint 27 ezer eurót és 3.686 lejt is sikerült lefoglalniuk.

A rajtaütés során az egyik lakásból az egyik gyanúsított az ablakon keresztűl próbált elmenekülni, de a hatóságok feltartóztatták. Az azonosítása után kiderült, hogy a férfi a máramarosi határrendészeti felügyelőség egyik rendőrtisztje.

A bíróság valószínűleg hamarosan elrendeli a 30 napos előzetes letartóztatásukat. (presasm/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS