2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Székelyudvarhelyi RMDSZ a fertőtlenítések körüli mutyizással vádolja Gálfi Árpádot

2020. május 21. 16:48, utolsó frissítés: 16:48

A Gálfi Árpád vezette polgármesteri hivatal februártól áprilisig a városi piac, a sportcsarnok, a játszóterek, a padok és a város tömbházainak fertőtlenítésére több mint 100 ezer lejt költött, írja sajtóközleményében a székelyudvarhelyi RMDSZ.

A szövetség közleménye szerint ezeket a munkákat, és így ezt az összeget pályáztatás nélkül, közvetlen szerződéskötéssel ítélték oda a 3D Clean Service Kft-nek, melynek tulajdonosa a polgármesteri hivatal alkalmazottja, Mester Zoltán, a város tulajdonában levő Székelyudvarhelyi Városi Sportklub ügyvezető igazgatója.„Ezek után már nem is csodálkozunk, hogy a fertőtlenítéssel kapcsolatos lakossági panaszáradatot nem követte semmilyen reakció a polgármester és a hivatal részéről”- írja a Székelyudvarhelyi RMDSZ.

Közleményük szerint az eljárás és alkalmazott módszer súlyos aggályokat vet fel, és az látszik, hogy a Gálfi Árpád vezette hivatal a nyilvánosság tájékoztatása és az egyenes út helyett azt választja, hogy magához közel álló személyeket juttasson pozíciókhoz vagy üzleti lehetőségekhez, ezáltal egy szűk érdekcsoportot részesítsen előnyben.

„Arra kérjük Gálfi Árpád polgármestert, hogy ő és a polgármesteri hivatal is hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal, hiszen mindig aggályos és veszélyes – ráadásul korrupciógyanús – a nyilvánosság kizárásával egy szűk csoporthoz juttatni a közpénzeket, de ezekben a vészterhes időkben különösen felháborító, hogy a járvány mögé bújva sorozatosan ennek lehetünk tanúi”- írják.

A Székelyudvarhelyi RMDSZ egyébként korábban már megvádolta azzal a város polgármesterét, hogy az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) elnöke - neki köszönhetően - szintén „aggályos körülmények között” nyerte el a Művelődési Ház igazgatói tisztségét. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS