2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrizetbe vették Huşi volt püspökét kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanúja miatt

2020. május 21. 18:32, utolsó frissítés: 19:28

Kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanúja miatt őrizetbe vették csütörtökön Huşi volt püspökét, Corneliu Bârlădeanult - közölte az AGERPRES hírügynökséggel Iaşi táblabírósági ügyészsége.

Corneliu Bârlădeanul, világi nevén Corneliu Onilă 2017 júniusában került a figyelem középpontjába, amikor a püspök panaszt tett az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) három pap ellen, akik azzal zsarolták, hogy kompromittáló felvételt tesznek róla közzé, ha az egyházi méltóság nem juttatja őket pénzhez vagy tisztséghez.

Egy felvétel nyilvánosságra is került, eszerint Corneliu Bârlădeanul szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorú fiúval, aki állítólag akkor a Huşi-i Teológiai Szeminárium tanulója volt. Az illető jelenleg pópa egy Vaslui megyei parókián.

Az ügyészség akkor kivizsgálást indított Corneliu Bârlădeanul ellen, de az ügyet bizonyítékok hiányában lezárták. 2019 augusztusában viszont újrakezdték a vizsgálatot a Iaşi megyei táblabírósági ügyészség helyettes főügyésze utasítására.

A három pópát, akik Bârlădeanult megzsarolták, a feljelentés nyomán kivizsgálták, majd letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

2017 augusztusában Huşi püspöke, Corneliu Bârlădeanul visszavonult tisztségéből.(agerpres)

Fotó: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS