2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövő héten újra iskolapadba kerül a diákok egy része, de a minisztériumnak még nem sikerült maszkokat szerezni nekik

2020. május 25. 19:29, utolsó frissítés: 2020. május 26. 11:01

Egy hét múlva vissza kell menjenek az iskolapadokba azok a diákok, akik vizsga előtt állnak, azaz a 8. és a 12. osztályosok. Az oktatásügyi minisztérium azt ígérte, ő maga fog biztosítani a maszkokat a gyerekeknek, csakhogy a tizenöt millió maszk, amire szükség van, egy héttel "iskolakezdés" előtt még nem áll a rendelkezésére a minisztériumnak.

A problémára Eugen Ilea, egy szülői egyesület elnöke hívta el a figyelmet, mondván, hogy a minisztérium leállította erre a közbeszerzést, mert aki megnyerte, nem tudta biztosítani a szükséges mennyiséget.

Luminița Barcari oktatásügyi államtitkár a Digi24-nek elmondta, hogy első körben a közbeszerzésre nem jelentkeztek azok a vállalatok, amelyeket a minisztérium meghívott, aztán az új kiírásra jelentkeztek hárman, kettőnek el is fogadták a pályázatát, de az egyik nem megfelelő minőségű maszkokat ajánlott, a másik meg nem tudta biztosítani a szükséges mennyiséget.

"A következő körben több vállalatnak nyitottuk meg a lehetőséget, amennyiben megfelelnek a kritériumoknak, úgy többükkel is szerződést köthetünk" - mondta az államtitkár.

Mindenesetre az idő szorít: a diákoknak és a tanároknak június 2-ig kell beszerezni az oktatás folytatásához szükséges védőfelszerelést. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS