2021. április 19. hétfőEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kolozsváron fognak dolgozni a cserben hagyott Srí Lanka-i vendégmunkások

2020. május 27. 08:37, utolsó frissítés: 08:46

Kolozsváron fogják alkalmazni azt a 36 Sri lanka-i vendégmunkást, akiket a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban bocsájtottak el egy Botoșani megyei készruhagyártól, és akiket a bukaresti nemzetközi repülőtéren hagyott sorsukra a Botosani megyei prefektusi hivatal.


Violeta Alexandru munkaügyi miniszter beszámolója szerint 6 munkáltató is alkalmazta volna a vendégmunkásokat, ők azonban egy kolozsvári cég ajánlatát fogadták el. A tárcavezető elmondása szerint már kapcsolatban állnak a kolozsvári céggel, és zajlik a szükséges dokumentumok kidolgozása, hogy mihamarabb munkába állhassanak a vendégmunkások.

A tárcavezető azt is elmondta, hogy kisebb cégek is érdeklődtek, de azok nem tudták volna alkalmazni mind a 36 személyt, a kolozsvári vállalat viszont igen.

Violeta Alexandru elmondta, hogy a vendégmunkások élelmiszerek
csomagolásával, kiemelten kávécsomagolással fognak foglalkozni, de a szerződés feltételeivel kapcsolatban nem közölhet információkat. A tárcavezető állítja, hogy a szerződés minden részletéről érdeklődtek, hogy ne érje majd meglepetés őket, és biztosított mindenkit arról, hogy tisztelettel bántak a Srí Lanka-i vendégmunkásokkal. (digi24.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS