2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea pert vesztett az Európai Unió Törvényszékén is

2020. május 27. 14:15, utolsó frissítés: 14:15

Pert vesztette Liviu Dragnea az Európai Bizottsággal (EB) szemben. Az egykori pártelnök még tavaly januárban perelte be az EB-t az Európai Unió Törvényszékén az Európai Csalás Ellenes Hivatalnak (OLAF) a személyét érintő jelentése miatt.

Az OLAF 2016-ban ugyanis megállapította, hogy egy csalássorozat eredményeként 21 millió euró, útjavításokra szánt uniós támogatás jutott illetéktelen kezekbe Teleorman megyében 2001-ben, amikor Liviu Dragnea a megyei önkormányzat elnöke volt. A történtek a Tel-Drum ügyként váltak ismerté Romániában.

A DNA korábban ennek alapján indított bűnvádi eljárást az egykori PSD-vezér ellen. Tavaly januárban Dragnea arra hivatkozva perelte be az Európai Bizottságot, hogy az alárendeltsége alá tartozó OLAF a jelentés készítésekor nem tartotta tiszteletben az ártatlanság vélelmét és nem hallgatta ki őt.

A héten már a második perét veszti el Liviu Dragnea. Hétfőn a legfelsőbb bíróság öt bíróból álló ítélőtanácsa megalapozatlannak ítélte és elutasította a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnökének fellebbezését, amely szerint törvénytelenül tartják fogva a rahovai börtönben.
(G4Media.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS