2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Június 15-ig érvényben marad a szabály, miszerint a külföldről hazatérőknek lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk

2020. május 28. 19:11, utolsó frissítés: 20:11

Június 15-éig érvényben marad az a szabály, miszerint a külföldről hazatérőknek lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk - nyilatkozta csütörtökön Ludovic Orban, hozzátéve, ez alól csak azok képeznek kivételt, akik olyan országból jönnek, ahol nem terjed széles körűen a koronavírus.

A miniszterelnök azt mondta, jövő hónap közepéig érvényben marad még az a rendelkezés, miszerint a külföldről Romániába érkezőknek két hétre otthoni vagy hatósági karanténba kell vonulniuk, kivéve azokat a személyeket, akik olyan országokból jönnek, amelyek esetében "a járvány terjedése nem teszi indokolttá az elkülönülést".

"Ma például 16 ezer személy érkezett Romániába, akik közül vélhetően mintegy 11-13 ezren román állampolgárok. Ennek fele vagy kevéssel több mint fele vonul lakhelyi elkülönítésbe, a többiek olyan országokból jönnek, amelyek esetében ez nem indokolt" - magyarázta Orban. (agerpres)

UPDATE: A közegészségügyi szervek legutóbbi, május 15-i tájékoztatása szerint mindenkinek otthoni elkülönítésbe vagy karanténba kell vonulnia, aki külföldről érkezik Romániába.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS