2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ludovic Orban maszk nélkül, dohányozgatva, italozva beszélget egy közintézmény irodájában

2020. május 30. 11:02, utolsó frissítés: 11:33

Péntek este a közösségi médiában megjelent egy fotó, ahol Ludovic Orban miniszerelnök, és néhány kollégája egy kormányirodában maszkok nélkül alkoholos italokat fogyasztanak, illetve dohányoznak. A hatályben lévő törvények és intézkedések értelmében közintézményben tilos a dohányzás, illetve kötelező maszkot viselni.


A képeken jelen van Orban mellett Lucian Bode közlekedésügyi miniszter, Raluca Turcan alelnök, Virgil Popescu a gazdasági tárca vezetője, és Bogdan Aurescu külügyminiszter látható. A felvételt sajtóinformációk szerint a Szociáldemokrata Párthoz (PSD) közel álló személyek hozták nyilvánosságra péntek este:A fotóval kapcsolatban a Medifax hírügynökség megkereste a miniszterelnököt, aki azt válaszolta, hogy nem tudja milyen képről van szó.

„Most szálltam le a repülőről, Maros megyében és Máramarosban voltam, fogalmam sincs miről van szó. Tudom is én, hogy milyen képen szerepelek. Mit csináljak? Ez van. Ha van egy kép, van egy kép. Ez van” – nyilatkozta.

Később kiderült, hogy a fotó május 25-én készült, Ludovic Orban születésnapján. A miniszterelnök a Libertatea megkeresésére megerősítette, hogy ekkor készült a felvétel, sőt hozzátette, hogy az eseményen jelen volt még három-négy kollégája, akik nem is szerepelnek a képen.

„A születésnapom volt, és néhány kolléga felköszöntött, és valamilyen italokkal megkínáltam őket, ahogy az normális” – nyilatkozta. Magyarázata szerint azért nem viselnek maszkot, mert éppen ettek, és tisztában van vele, hogy tilos a dohányzás, és kész kifizetni az ezért járó bírságot. (Mediafax, Libertate)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS