2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sepsiszentgyörgyön ünnepelné Trianon Napját a román nacionalista szervezet vezetője

2020. június 02. 21:09, utolsó frissítés: 21:29

Nagyon úgy tűnik, hogy Sepsiszentgyörgyön tervezi megünnepelni a Trianoni Békeszerződés századik évfordulóját Mihai Tîrnoveanu, a Calea Neamului (A Nemzet Útja) szervezet vezetője, és akkor gondoljuk a szervezet is.


Tîrnoveanu a Facebook-oldalán tett közzé egy néhány soros bejegyzést miszerint „határozott lépésekkel haladunk Trianon évfordulója felé”, továbbá megemlítette a bejegyzésben a csütörtök 14 órát, és a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazu szobrot is.Sejtelmesen csak annyit árult el, hogy a részletekkel majd visszatér, úgyhogy egyelőre nem lehet tudni mire készül, de gyanítjuk, hogy nem Juhász Gyula - Trianon című versét szeretné elszavalni.

A Calea Neamului szervezethez és vezetőjéhez egyébként olyan nyilvánvalóan magyarellenes esetek is köthetők mint a Budapest elfoglalásáról történő megemlékezés 2019-ben, de a Román Hősök Napján is ez a szervezet ünnepelt pár napja az úzvölgyi katonatemetőben.

Május 13-án egyébként a román parlament elfogadta azt a törvényt, amely szerint Románia minden évben meg fogja ünnepelni a trianoni szerződést, ám ezt Klaus Johannis államfő egyelőre nem hirdette még ki. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS