2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia és Magyarország között július elseje után járhatnak újra a nemzetközi vonatok

2020. június 05. 17:33, utolsó frissítés: 17:36

Várhatóan ismét közlekedhetnek július elsejétől a Romániát Magyarországgal összekötő nemzetközi vonatok - jelentette be Dan Costescu, a Román Vasúttársaság vezérigazgatója.

Az igazgató arról számolt be, hogy tárgyal a Romániát Ausztriával valamint Bulgáriával, Moldovával és Ukrajnával összekötő járatok újraindításáról is , amelyek a koronavírus-járványra vonatkozó intézkedések miatt jelenleg szünetelnek.

Az igazgató közölte, hogy mivel Magyarországon még nem véglegesítették a nemzetközi járatok újraindításának időpontját, ezért június 20-a után, de legvalószínűbben július elseje után indulhatnak el ismét a hosszútávú járatok a két ország között, ugyanakkor hangsúlyozta: vannak a határ menti vasúti forgalmat lebonyolító, rövid távon közlekedő járatok is, például a Nagyvárad és Debrecen között közlekedő szerelvények.

Costescu közölte: szeretnék, ha a Romániát Ausztriával összekötő járatok július elseje előtt újraindulnának, ám a Dacia InterRégió vonat esetében a tárgyalások három fél között fognak zajlani, hisz Magyarország beleegyezésére is szükség van. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS