2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cseke: az RMDSZ nem támogatja a kivételezést a különnyugdíjak megadóztatásánál

2020. június 11. 13:47, utolsó frissítés: 13:48

Mint korábban megírtuk, szerdán elutasította a szenátus a Mentsétek meg Romániát (USR) azon törvénytervezetét, amely a különnyugdíjak 90%-os megadóztatását írná elő.


Cseke Attila RMDSZ-es szenátort, frakcióvezetőt kérdeztük az RMDSZ álláspontjáról, aki elmondta: ez a javaslat ugyanúgy megtévesztő, mint egyik vagy másik párt álláspontja az elmúlt periódusból.

Ez egy olyan tervezet, amely meghagyja a katonák, rendőrök, ügyészek és bírák igen nagy értékű különnyugdíját, a tervezet az országos költségvetés szempontjából az érintettek csupán 4%-ának vágná le a nyugdíját – mutatott rá a szenátor.

„Az RMDSZ álláspontja nagyon világos: minden olyan tervezetet, amely az összes kategóriájú különnyugdíj megadóztatásáról, esetleg eltörléséről szól, azt minden további nélkül megszavazzuk. Kivételezést azonban nem tudunk támogatni ebben a kérdésben – összegzett Cseke Attila.

Mint elmondta, az RMDSZ-nek van erről külön tervezete, amely az összes különnyugdíj megadóztatásáról szól. „A lényeg itt az lenne, hogy legyen többség ezzel kapcsolatosan. Ha bármilyen más, kivételezést kizáró tervezet kerül a plénum elé, azt mi hajlandók vagyunk azonnal támogatni – fejtette ki Cseke Attila.

Silviu Dehelean USR-s szenátor Facebook bejegyzésében bírálta a Bihar megyei PSD-s és RMDSZ-es szenátorok döntését, többek között azzal érvelt, hogy a megadóztatás révén több milliárd lejt tudtak volna visszahelyezni az állami költségvetésbe, ezzel is támogatva a beruházásokat és fejlesztéseket a koronavírus-krízis közepette.

Az USR tervezetével kapcsolatosan a képviselőház lesz a döntő ház. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS