2020. október 20. keddVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezeket a tételeket kellett megoldani a diákoknak a román érettségin

2020. június 22. 12:26, utolsó frissítés: 12:26

Mint korábban írtuk, hétfőn több mint százötvenezer diák számára vette kezdetét az idei érettségi első vizsgaidőszaka. A megmérettetés a román nyelv is irodalom tantárggyal vette kezdetét, a diákoknak pedig három órájuk volt a tételek kidolgozására.

A tételek pedig a következők voltak:

Az I. tételnél a reál, valamint a művészeti és szaklíceumok diákjainak Mircea Bandu Emlékek George Călinescuról című szövegéhez kapcsolódóan kellett feladatokat megoldaniuk.Az I. tétel B. pontja azt kéri a diákoktól, hogy írjanak egy érvelő szöveget arról, hogyan járul hozzá egy közszereplő imázsának alakításához a média.

A III. tételnél a diákoknak egy tanult művön keresztül kellett bemutatni egy komédia sajátosságait.A javítási kulcsot 15:00 óráig teszi közzé a minisztérium. Az eredményeket június 30-án fogják közzétenni.

A humán tagozaton tanulóknak hasonló volt a feladat, ugyanazt a Mircea Bandu szöveget kapták az első tételnél, de enyhén eltérő kérdésekre kellett ennek kapcsán válaszolniuk. A tétel B. pontja ugyanaz volt, mint a más képzéseken: azaz a sajtó hatásáról kellett beszélni egy közszereplő imázsára nézve.

A harmadik tételnél szintén a komédiát kapták, de nekik nem a sajátosságait kellett bemutatni, hanem egy szereplő jellemzését kellett megírni egy tanult komédiából. (forrás: edupedu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS