2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elöntötte az ár Nagyenyedet

2020. június 23. 10:04, utolsó frissítés: 10:41

A Takács Pince Facebook-oldalán tett közzé fotókat arról, hogy milyen állapotok uralkodnak Nagyenyeden kedd reggel a korábban lezúduló eső után.


A képek tanúsága szerint a város számos utcáját öntötte el az ár, helyenként az autók motorháztetőit is ellepi a víz.A síneket és peronokat ellepő áradás miatt kedden leállították a vonatokat a nagyenyedi állomáson, a Tövis - Székelykocsárd vasúti vonalon.

'A vörös árvízriasztás alatt álló Fehér megyében fennakadások vannak a vasúti közlekedésben. A Tövis - Székelykocsárd útvonalon található Nagyenyed állomásán vesztegelnek a vonatok, miután a síneket és peronokat elöntötte a víz. A síneket és öt vasúti váltót elöntő víz miatt jelenleg a vasúti közlekedés nem biztonságos az illető szakaszon' - mondta Oana Brânzan a Román Vasúttársaság (CFR) szóvivője.

A szóvivő szerint a Brassó megyei területi vasútigazgatóság jelenleg gépkocsikkal biztosítja az R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 és R 2442 jelzésű vonatok utasainak szállítását a Tövis - Nagyenyed - Székelykocsárd útvonalon.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) intézet egyébként szerda déli 12 óráig érvényes vörös árvízriasztást adott ki hét megye folyóira, további 27 megyében pedig sárga, illetve narancssárga jelzésű riasztás van érvényben csütörtök éjfélig.

A INHGA tájékoztatása szerint a a következő folyók vízgyűjtő medencéjére rendeltek el harmadfokú árvízvédelmi készültséget: Tisza, Visó, Iza (Máramaros megye), Nagy-Szamos felső folyása, illetve középső és alsó folyásának mellékfolyói (Beszterce-Naszód megye), Suceava (Suceava megye), Moldova (Suceava és Neamţ megye), Beszterce (Suceava, Neamţ, Hargita és Bákó megye), Prut (Botoşani megye).

Az árvízveszély fokozottabb néhány Suceava, Neamţ és Botoşani megyei folyón kedden 9 óra és éjfél között.

A hidrológusok csütörtök éjfélig érvényben levő sárga és narancssárga riasztást is kiadtak 27 megye folyóira. Ezek a következők: Tisza, Visó, Iza, Túr, Szamos, Kraszna, Ér, Berettyó, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Maros, Ó-Béga, Béga, Temes, Berzava, Moraviţa, Karas, Néra, Cserna, Zsil, Olt, Argeş, Ialomiţa, Szeret és Prut, valamint a dobrudzsai folyók. (hírszerk./Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS