2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felfüggesztették tisztségéből az Unifarm igazgatóját

2020. június 24. 19:12, utolsó frissítés: 19:12

Az Unifarm állami vállalat igazgatótanácsa szerdán tudomásul vette, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) által indított bűnvádi eljárás következtében Adrian Ionel vezérigazgatói és adminisztrátori szerződése hivatalból felfüggesztésre került.

Erre azt követően került sor, hogy a DNA kivizsgálást indított és hatvan napos hatósági felügyelet alá helyzete Adrian Ionelt. Ugyanakkor kiegészítő intézkedésként elrendelte, hogy nem töltheti be az Unifarm vezérigazgatói és adminisztrátori tisztségét.

Az egészségügyi minisztérium szerint az igazgatótanács ügyvivő jelleggel Ionuţ Ionescut bízta meg a vezérigazgatói teendőkkel.

A DNA szerdán helyezte hatvan napra hatósági felügyelet alá az Unifarm vezérigazgatóját. Eugen Adrian Ionel ellen többek között vesztegetés elfogadása miatt indult bűnvádi eljárás. A DNA keddi közleménye értelmében Eugen Adrian Ionel egy közvetítőn keresztül 760 ezer eurót kért egy cégtől, hogy az Unifarm cserében ennek a vállalatnak ítéljen oda egy szerződést 250 ezer védőruha és 3 millió védőmaszk beszerzéséről. (agerpres)

Kiemelt kép: UNIFARM

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS