2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban: az idei választási kampányban elmaradnak a nagy közgyűlések és a találkozók

2020. június 26. 11:24, utolsó frissítés: 11:24

Az idei helyhatósági választások kampányában nem lesznek nagy közgyűlések, választási találkozók, be kell tartani a koronavírus elleni védekezés óvintézkedéseit - fejtette ki Ludovic Orban kormányfő.

'A mai (csütörtök - szerk. megj.) kormányülésen elfogadtunk egy törvénytervezetet, amely szeptember 27-ére tűzi ki a helyi választásokat (...) Az igaz, hogy a kampányban nem lehet majd nagy közgyűléseket, választási találkozókat tartani, a háztól házig kampány esetében pedig védőmaszkot kell viselniük a jelölteknek. Ezért intenzívebb lesz a kampány a médiában, az online térben. Mind a jelölteknek, mind a választóknak alkalmazkodniuk kell a helyzethez' - fejtette ki a miniszterelnök a Digi24 csütörtök esti műsorában.

A szavazókörzetek kialakításakor betartják a szükséges óvintézkedéseket, a védőmaszkok, fertőtlenítőszerek használatától a fizikai távoságtartás biztosításáig, fűzte hozzá.

Orban szerint a parlamenti választásokra december 6-án kerülhetne sor, de várják a többi politikai alakulat álláspontját is.(agerpres)

Nyitókép: PNL/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS