2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több európai állam is korlátozhatja a román állampolgárok beutazását

2020. június 27. 13:33, utolsó frissítés: 13:43

Románia a koronavírusos esetek arányát tekintve belépett az EU sárga zónájába, ami nagyban korlátozhatja a román állampolgárok mozgását – közölte a Digi24.

Alexandru Rafila professzor az Antena3 műsorában elmondta, Románia a száz lakosra jutó fertőzöttek számát tekintve az európai rangsorban a 3. helyen áll, és sárga övezetnek számít, amelyet csak Portugália és Svédország előz meg. Ez pedig korlátozásokkal fog járni, mivel ha a román állampolgárok egyáltalán beléphetnek majd a többi európai uniós tagállamba, akkor is két hetes karanténba kell majd vonulniuk. Dánia már szombattól korlátozza a román állampolgárok beutazását. Ide csak azok a román állampolgárok léphetnek be, akik bizonyítani tudják, hogy legalább hat napra szóló szállásfoglalásuk van.

A Román Mikrobiológiai Társaság elnöke hangsúlyozta, hogy Észtország már intézkedett a Romániából, Bulgáriából és Lengyelországból érkező polgárok karanténba helyezéséről.

Jelenleg Európa sárga zónájához hat ország tartozik: Svédország, Portugália, Románia, Bulgária, Lengyelország, Nagy-Britannia és Szerbia. (hírszerk./digi24/ antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS