2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy kolozsvári fiatal ittasan, jogsi nélkül lopott el egy autót; a rendőrök rálőttek

2020. június 27. 17:18, utolsó frissítés: 17:29

Egy kolozsvári húsz éves fiatal egy szálloda elől lopott el egy kis teherszállító autót. A rendőrséget hajnali kettő óra tizenötkor riasztották, viszont a helyszínen nem tudták feltartoztatni a gyanúsítottat, mert az menekülőre fogta.

A hatóságok üldözőbe vették. Sajtóértesülések szerint személyi sérülés nem történt, de több – feltételezhetően figyelmeztető – lövést leadtak a járműre. Ezzel nem sikerült feltartoztatni a menekülőt, így egy 25 kilométeres autósüldőzés vette kezdetét.A kolozsvári fiatal egészen Bonchidáig jutott a rendőri „kísérettel”, majd itt elhagyta az autót és gyalog menekült tovább. Egy lakásba menekült, de nem volt szerencséje, a rendőrök hamar ráakadtak.

Sajtóértesülések szerint a gyanúsított nem csak az autó ellopásában lehet vétkes, hanem hajtási engedélye sincs, ráadásul a hajmeresztő vállalkozáshoz nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott és talán más tudatmódosító szert is.

A rendőrök a húsz éves elkövető leheletében 0,85 mg/l alkohol koncentrációt találtak. A hatóság így már nemcsak lopás, hanem gépjárművezető engedély nélküli vezetés, alkohol és más módosító szerek hatása alatti vezetés miatt indított eljárást. (hírszerk./ziardecluj)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS