2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ciolacu: ha meghosszabbítják a veszélyhelyzetet, nem lesznek választások

2020. június 29. 12:08, utolsó frissítés: 12:32

Ha július elsejétől ismét meghosszabbítják a veszélyhelyzetet, nem kerül sor a helyhatósági választásokra szeptember 27-én, márpedig a Szociáldemokrata Párt azt akarja, hogy a parlament döntésére váró törvénytervezetnek megfelelően megtartsák a választásokat a kitűzött időpontban - nyilatkozta Marcel Ciolacu, a párt ügyvivő elnöke vasárnap este a România Tv-nek.

Ciolacu kifejtette, meggyőződése, hogy a kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne lehessen megtartani szeptember 27-én a helyhatósági választásokat, mert "menekülni akar ettől a szavazástól".

"A PNL jelenleg nem érdekelt semmiféle választásban, mert a számok nem jót ígérnek nekik" - jelentette ki a PSD ideiglenes vezetője, hozzátéve, pártja a szeptember 27-i helyhatósági választások és a december 6-i parlamenti választások megtartását támogatja, amennyiben nem lesz második hulláma a koronavírus-járványnak.

Ciolacu azt is elmondta, hogy a parlament júliusban és augusztusban is dolgozni fog, rendkívüli ülésszakok keretében.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a pártoknak a választások előtt aláírásokat kell gyűjteniük és választási kampányt tartaniuk. "Egyértelmű, hogy ha meghosszabbítják a veszélyhelyzetet, nem lesznek választások" - tette hozzá.

Fotó: Marcel Ciolacu. Forrás: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS