2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kormány az érintett ágazatok vezetőivel közösen dolgozza ki az éttermek újranyitásakor bevezetendő szabályokat

2020. július 02. 20:01, utolsó frissítés: 20:01

A kormány, valamint a szállodai, étterem- és vendéglátó-ágazat (HoReCa) képviselői közösen dolgozzák ki azokat a szabályokat, amelyeket az éttermek újranyitásakor vezetnek majd be.

Ludovic Orban miniszterelnök, Virgil Popescu gazdasági, Nelu Tătaru egészségügyi, Marcel Vela belügyminiszter, valamint a miniszterelnöki kancellária vezetője, Ionel Dancă a Victoria-palotában fogadták csütörtökön a HoReCa-ágazat képviselőit.

A kormány Facebook-oldalán számolt be az egyeztetésről, hangsúlyozva, amint a járványhelyzet megengedi, megnyitják a vendéglők beltéri helyiségeit is, és addig a kabinet, illetve az ágazat képviselői közösen dolgozzák majd ki azokat az intézkedéseket, amelyek a fogyasztók védelmét és biztonságérzésük erősítését hivatottak szolgálni."A HoReCa-ágazat képviselői méltányolták az idegenforgalmi szektort támogató, az országos beruházási és gazdaságfellendítési tervbe foglalt intézkedéseket, és támogatásukról biztosítottak ezek gyakorlatba ültetésének előkészítése tekintetében" - áll még a kormány bejegyzésében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS