2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szolgálati közlemény: Vig Emese a Transindex új felelős szerkesztője

2020. július 03. 10:36, utolsó frissítés: 10:50

Július harmadikától kezdődően a Transindex felelős szerkesztői feladatait a lapnál Vig Emese szerkesztő, újságíró látja el.

Vig Emese magyar-angol szakot végzett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán 1995-ben. Ezt követően 1997-ben került a Román Televízió Kolozsvári Stúdiójához, ahol riporterként, szerkesztőként és műsorvezetőként is tevékenykedett. Elsősorban kulturális témákkal foglalkozott, az ő nevéhez fűződik a Haza a magasban címet viselő portréfilmsorozat, amely több, mint 30 erdélyi személyiség életútját mutatja be (közöttük van Sütő András, Ruha István, Gáll Ernő, László Ferenc, Domokos Géza, stb.), az 1956 Erdélyben című dokumentumfilmsorozat vagy a kortárs erdélyi magyar lírát népszerűsítő Versverseny projekt. Legutóbb a Magyarok Romániában - 100 év történelem című nyolc részes dokumentumfilsorozatot készítette el mintegy 50 történész, politológus részvételével.

2017 januárjától kezdődően két évig a Kolozsvári Televízió főszerkesztőjeként dolgozott, majd egy évig a Maszol.ro portál munkatársa volt. Felelős szerkesztői beköszönő írását itt olvashatják.

Gyöngyi Annamária korábbi megbízott főszerkesztő igazgatóként folytatja munkáját a portálnál.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS