2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD bizalmatlansági indítványt készül benyújtani, és egy gazdasági szakértőt javasolna miniszterelnöknek

2020. július 06. 09:57, utolsó frissítés: 09:57

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke vasárnap este bejelentette: pártja bizalmatlansági indítvány benyújtására készül, amely '100%-os eséllyel célba fog érni'.

Ciolacu az Antena 3-nak adott interjúban elmondta: Şerban Nicolae szenátor már el is készítette az indítvány szövegvázlatát, és már 204 támogató aláírás is összegyűlt hozzá.

'Elegendő szavazatunk lesz ahhoz, hogy ez a bizalmatlansági indítvány átmenjen. A frakcióvezetők zöme azt akarja, hogy az indítvány átmenjen' - jelentette ki a PSD ügyvivő elnöke.

Ciolacu ugyanakkor nem beszélt arról, hogy pártja mikor tervezi benyújtani a bizalmatlansági indítványt. Megerősítette, hogy a veszélyhelyzet idején ez nem fog megtörténni.

Azt is elmondta, hogy ha az Orban-kormány megbukik, a PSD miniszterelnököt fog javasolni az államfőnek, és rövid távú gazdasági programmal is készül.

'Benyújtjuk a bizalmatlansági indítványt, és 100%, hogy célba fog érni' - nyomatékosította Ciolacu.

Arra a kérdésre, hogy kit javasolna a PSD miniszterelnöki székbe az Orban-kormány bukása esetén, Ciolacu azt felelte, hogy egy gazdasági szakértőt szeretne javasolni erre a tisztségre.(agerpres)

Nyitókép: George Calin

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS