2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tătaru: egyelőre nem opció a szükségállapot

2020. július 08. 14:11, utolsó frissítés: 14:11

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter a július 8-i esetszámok közlése után nyilatkozott az őszi helyhatósági választások megszervezésének lehetőségét illetően. Mint elmondta, egyszer azt szeretné látni, hogy a fertőzöttek száma nem növekszik, és hogy érvénybe lép a járványügyi szabályozás. Ami pedig a szükségállapot bevezetését illeti, egyelőre nem számolnak ezzel az opcióval – mondta el a tárcavezető.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint mekkora esetszám esetén módosulhat a vészhelyzeti állapot, az egészségügyi tárca vezetője elmondta: az intézkedések nem a fertőzöttek számától függenek, hanem a járvány tendenciájától, a napi és heti kiértékelések eredményeitől. Akár lazító, akár szigorító intézkedések következnének, ezeket mindig komoly elemzések és kiértékelések előzik meg.

“Július 1-jén nem vezettünk be újabb lazításokat, pedig számos forgatókönyvet dolgoztunk ki, de a járvány alakulása miatt egyszerűen nem jött el mindezen intézkedéseknek az ideje – hangsúlyozta Tătaru. (g4media, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS