2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Arafattal tárgyalt a karanténtörvényről a PSD, amit meg is fognak szavazni

2020. július 09. 12:45, utolsó frissítés: 12:45

A parlament meg fog szavazni egy 'koherens' és 'hatékony' karanténtörvényt, amely megóvja a romániai lakosokat - írta Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke a Facebookra csütörtökön, miután találkozott és ez ügyben tárgyalt Raed Arafat belügyi államtitkárral, az országos katasztrófavédelem vezetőjével.

„A szekértők és a civil társadalom segítségével olyan karanténtörvényt alkottunk, amely valóban megóvja a románokat a járványtól, és nem az a célja, hogy leleplezze a visszaéléseket. Reggel találkoztam Raed Arafat úrral és számos jogász kollégával, hogy a lehető legjobb formát adjuk a karantént és elkülönülést szabályozó törvénynek” - olvasható Ciolacu bejegyzésében.Úgy vélekedett: a PNL-kormány csak 'katasztrófákat' dolgoz ki és küld a parlamentnek. Ezeket sürgősségi eljárással kell kijavítani - tette hozzá Ciolacu.

'Tegnap tárgyalásra hívtuk a civil társadalom szakértőit, akik segítettek kiiktatni azokat a liberális aberrációkat, amelyek a románok jogait és szabadságait veszélyeztették. Ma, egy Arafat úrral folytatott részletekbe menő tárgyalás után megvan a garanciánk arra, hogy egy koherens és hatékony törvényre adjuk a végső voksot!' - olvasható az ügyvivő PSD-elnök bejegyzésében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS