2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ekkor tartják a pótérettségit

2020. július 09. 16:36, utolsó frissítés: 16:36

Augusztus 24-e és szeptember 5-e között zajlik majd az őszi érettségi - derül ki az oktatási miniszter erre vonatkozó rendeletéből.

A vizsgázók július 13-a és 24-e között iratkozhatnak fel a pótérettségire. Az ehhez szükséges iratokat az iskolák titkárságán lehet benyújtani, illetve online vagy postán is elküldhetők a tanintézményeknek.

A jóváhagyott menetrend szerint augusztus 24-én román nyelv és irodalomból, 25-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 26-án a szaknak megfelelő választott tantárgyból, 27-én pedig anyanyelvből írásbeliznek a végzősök.

A nyelvi és digitális kompetenciák felmérésére ezúttal sem szerveznek szóbeli vizsgát, hanem elismerik a tanulók év közben kapott jegyeit, ahogy az a nyári érettségin is történt. Ez a folyamat augusztus 28-án, 31-én és szeptember 1-jén zajlik majd.

Az írásbeli vizsgák eredményeit szeptember 2-án 12 óráig teszik közzé, az óvásokat ugyanaznap 14 és 20 óra között lehet benyújtani, elektronikus úton is. Az eredményeket - akárcsak a nyári érettségin - ezúttal is név nélkül közlik.

Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket szeptember 5-én ismertetik.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS