2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Általános mozgósítást követel Orban a koronavírus elleni küzdelemben

2020. július 09. 20:00, utolsó frissítés: 20:02

Általános mozgósítást követel a koronavírus elleni küzdelemben részt vevő minisztériumok vezetőitől Ludovic Orban. Az új megbetegedések számának jelentős növekedése miatt a miniszterelnök távértekezletre hívta össze szombatra a prefektusokat és az ellenőrzési hatáskörrel rendelkező intézmények vezetőit.


"Maximális mozgósítást kérek a COVID-19 elleni küzdelemben részt vevő valamennyi minisztériumtól, használjanak fel minden törvényes eszközt a megfertőződések számának csökkentése érdekében" - fogalmazott Orban a csütörtöki kormányülés elején.

A miniszterelnök ugyanakkor felszólította az ellenőrzési hatáskörrel rendelkező intézményeket, hogy szigorítsák az ellenőrzéseket, ne legyenek kíméletesek a szabályszegőkkel.

"Sajnos számos olyan cég, intézmény és állampolgár van, akik - valószínűleg a vírus létezését tagadó és a veszélyt elbagatellizáló, agresszív kampány hatására - teljesen figyelmen kívül hagyják a szabályokat" - mondta.

A kormányfő ugyanakkor naponta jelentést kér az ellenőrző szervektől a terepre küldött alkalmazottak számáról, az észlelt rendellenességekről, az ezek nyomán elrendelt intézkedésekről és a kiszabott büntetésekről.

Orban azt is elmondta, hogy Marcel Vela belügyminiszterrel együtt távértekezletre hívták össze szombatra a prefektusokat és az ellenőrzési hatáskörrel rendelkező intézmények vezetőit. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS