2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem lesz Antonescu utca Kolozsváron, kiteszik Funar embereit

2004. augusztus 17. 16:11, utolsó frissítés: 16:11

Megszűnnek a magyargyalázó emléktáblák, betiltják a vasgárdisták lapját, és nem lesz több háborús bűnösről elnevezett utca – ígéri Emil Boc, Kolozsvár új polgármestere. A Szabadság szerint a polgármesteri hivatal illetékeseinek több funari intézkedést kell visszavonniuk: így például a főtéri régészeti ásatások, a háborús bűnös Ion Antonescu marsallról való törvényellenesen utcanév. A cikk szerint a helyhatóság intézkedik annak érdekében is, hogy a megyeszékhelyen a Rodipet ne forgalmazza többé a vasgárdisták Obiectiv Legionar lapját.


A kolozsvári napilap felhívja a figyelmet: a polgármesteri hivatalban olyan személyek is dolgoznak, akik aktívan részt vesznek a vasgárdista mozgalomban. Funar expolgármester idején a mozgalom különböző rendezvényeket szervezett a városházán Corneliu Zelea Codreanu vasgárdista vezér emlékére.

Emil Boc a sajtónak arról is beszámolt, hogy a polgármesteri hivatalban a helyhatósági választások előtt a személyzeti struktúrát törvénytelenül állították össze. A városházán elhelyezkedni kívánó, a polgármesterhez közel álló személyek függvényében hoztak létre bizonyos állásokat – az új városvezetés meg fogja szüntetni ezeket. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS