2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tánczos Barna szenátor is megfertőződött a koronavírussal

2020. július 11. 08:44, utolsó frissítés: 12:36

Miután kétoldalú tüdőgyulladással diagnosztizálták Tánczos Barna szenátort, mintát vettek tőle, és kiderült, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Az RMDSZ-es politikus arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy jó a hangulata és nem fáj semmije.

„Szuper, profi egészségügyi csapat vesz körül. Kezdjük a kezelést. Meggyógyulok és megy minden tovább” – írta a szenátor.Az RMDSZ volt szenátorát kétoldali tüdőgyulladással diagnosztizálták, mintát vettek tőle, és pozitív lett a koronavírustesztje.

Tánczos Barna a bukaresti szenátus eheti ülésein online vett részt, szavazatait pedig telefonon adta le. Hargita megyében 367 igazolt fertőzést tartanak nyilván. A prefektusi hivatal adatai szerint az esetszámok legutóbb egy nap alatt héttel nőttek. A járvány kezdetétől 282-en gyógyultak meg, jelenleg 74 beteget ápolnak a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházban.

A Hotnews szerint Tánczos Barna a kétkamarás román parlament harmadik törvényhozója, akinél kimutatták a koronavírus-fertőzést.

A bukaresti törvényhozás tagjai közül elsőként a kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik politikusa, Vergil Chitac szenátor kapta el a fertőzést március első felében: ekkor az eset miatt kéthetes házi karanténba vonult Ludovic Orban miniszterelnök, a kormány több tagja, a PNL állandó bizottsága és szenátusi frakciója, miután a fertőzött az előző napokban kapcsolatba került ezen testületek tagjaival.

Constantin Avramról, az ellenzéki ALDE képviselőjéről két hete derült ki, hogy koronavírusos. (hírszerk./mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS