2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban az ellenőrzések szigorítását kérte a miniszterek, prefektusok és hatóságok részéről

2020. július 11. 10:55, utolsó frissítés: 11:03

Az egészségvédelmi intézkedések betartásának fokozottabb és szigorúbb ellenőrzését kérte szombaton Ludovic Orban miniszterelnök azon a távkonferencián, amelyen a kormány képviselői mellett a prefektusok és az ellenőrzési hatáskörrel bíró intézmények vezetői vettek részt.A kormányfő azt mondta, az illetékes állami intézmények tevékenységének jobb összehangolása, a védelmi intézkedések hatékonyabbá tétele érdekében hívta össze a távértekezletet, miután az elmúlt napokban aggasztóan megnőtt az új koronavírusos megbetegedések száma.

Orban rámutatott, intenzívebb ellenőrzésekre van szükség a tömegközlekedési eszközökön és a játszótereken. Ugyanakkor az ellenőrzések szigorítását kérte a miniszterelnök a piacokon, vásárokon, teraszokon, benzinkutaknál és klubokban.

Csütörtökön Orban általános mozgósítást követelt a koronavírus elleni küzdelemben részt vevő minisztériumok vezetőitől. Az új megbetegedések számának jelentős növekedése miatt a miniszterelnök távértekezletre hívta össze szombatra a prefektusokat és az ellenőrzési hatáskörrel rendelkező intézmények vezetőit.

A kormányfő ugyanakkor naponta jelentést kért az ellenőrző szervektől a terepre küldött alkalmazottak számáról, az észlelt rendellenességekről, az ezek nyomán elrendelt intézkedésekről és a kiszabott büntetésekről.

„Maximális mozgósítást kérek a COVID-19 elleni küzdelemben részt vevő valamennyi minisztériumtól, használjanak fel minden törvényes eszközt a megfertőződések számának csökkentése érdekében" - fogalmazott a miniszterelnök csütörtöki kormányülés elején. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS