2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Teodorovici PSD elnök akar lenni

2020. július 13. 09:24, utolsó frissítés: 09:25

Eugen Teodorovici vasárnap este hivatalosan bejelentette, hogy megpályázza a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségét.

Döntését azzal indokolta, hogy aggódik 'a párt és főleg az ország jövőjét illetően'.

Úgy véli: Románia 'kilenc hónapja egy helyben topog', és ennek oka nem csak a koronavírus-járványban, hanem az 'inkompetens politikusok' tevékenységében keresendő. A volt pénzügyminiszter szerint a kialakult helyzetért hibás a PSD ügyvivő elnöksége is, amely tétlenül nézte, hogy a jelenlegi kormány 'űzi az eszét'., és 'farkát csóválta', miközben az államfő 'földbe tiporta' a legnagyobb romániai pártot.

Azt mondta: ha a PSD elnöke lesz, 'fiatal és tanult' embereket léptet elő, akik 'nem feltétlen a PSD választási plakátjainak kiragasztásával kezdték politikai karrierjüket', nem a 'titkosszolgálati akadémián doktoráltak', viszont 'időben leérettségiztek' és komoly állami egyetemeken szereztek diplomát.

Hozzátette: a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) demokratikus eszközökkel kell félreállítani, és Románia következő miniszterelnöke a PSD megválasztott elnöke kell hogy legyen. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS