2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A miniszterelnök nem érti, miért tüntettek a karanténtörvény ellen

2020. július 13. 09:34, utolsó frissítés: 09:34

A Victoriei téri tüntetést 'előkészítették' - jelentette ki vasárnap este a B1 televízió műsorában Ludovic Orban kormányfő és hozzátette: nem érti pontosan a tiltakozás okát.

'Sajnos egy nagyon furcsa kampánnyal szembesülünk. (...) Hamis információk özönét szórják az emberekre az összeesküvés elméletek hívei, akik tagadják a vírus és a járvány létezését, akik nagyon jól átgondolt, intenzív üzenetekben arra biztatják az embereket, hogy ne tartsanak be természetesen követett szabályokat. (...) Gondolja, hogy a Victoriei téri tüntetés a derült égből jött létre? Elő volt készítve. Közösségi oldalakon mobilizálták az embereket. Én, őszintén megmondom, nem értem, miért tüntettek..., hogy nem akarnak maszkot viselni - a maszkviselés a vírus elleni védekezés legfontosabb formája -, hogy nem értenek egyet a karanténtörvénnyel?' - mondta Orban.

Rámutatott, hogy hasonló helyzet több más európai országban is kialakult, és felkérte a románokat, hogy ne vegyék figyelembe az ezeken megfogalmazott üzenetet.

'Semmilyen további korlátozó intézkedést nem szeretnénk bevezetni' - erősítette meg a miniszterelnök.

Hozzátette: az új koronavírus igen veszélyes, és annyi tesztet végeznek, amennyi szükséges.

Vasárnap este többtucatnyian tiltakoztak a Victoriei téren a karanténtörvény ellen.

A résztvevők többek között azt skandálják, hogy "Nem vagyunk szolganemzet!", "Szabadságot!", "Gyerünk ki a térre!".(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS