2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megkezdődött az iratkozás az őszi érettségi vizsgára

2020. július 13. 10:37, utolsó frissítés: 10:37

Megkezdődött hétfőn az iratkozás az őszi érettségi vizsgára. Az érdekeltek, beleértve azokat is, akik valamilyen tantárgyból sikeres pótvizsgát tettek, július 24-éig nyújthatják be kéréseiket.

Az oktatási miniszter erre vonatkozó rendelete szerint az őszi érettségi vizsga augusztus 24-e és szeptember 5-e között zajlik.

Az ehhez szükséges iratokat az iskolák titkárságán lehet benyújtani, illetve online vagy postán is elküldhetők a tanintézményeknek.

A jóváhagyott menetrend szerint augusztus 24-én román nyelv és irodalomból, 25-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 26-án a szaknak megfelelő választott tantárgyból, 27-én pedig anyanyelvből írásbeliznek a végzősök.

A nyelvi és digitális kompetenciák felmérésére ezúttal sem szerveznek szóbeli vizsgát, hanem elismerik a tanulók év közben kapott jegyeit, ahogy az a nyári érettségin is történt. Ez a folyamat augusztus 28-án, 31-én és szeptember 1-jén zajlik majd.

Az írásbeli vizsgák eredményeit szeptember 2-án 12 óráig teszik közzé, az óvásokat ugyanaznap 14 és 20 óra között lehet benyújtani, elektronikus úton is. Az eredményeket - akárcsak a nyári érettségin - ezúttal is név nélkül közlik.

Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket szeptember 5-én ismertetik.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.

Az idei érettségi nyári kiírásán a végzősök 64,5 százalékának sikerült a vizsgája - közölte vasárnap az oktatási minisztérium a végleges adatot a soron kívüli vizsgasorozat óvásainak elbírálását követően. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS