2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban: a kormány a francia-román stratégiai partnerség megszilárdítására törekszik

2020. július 13. 16:48, utolsó frissítés: 16:48

A francia nemzeti ünnep alkalmából kerekasztalt szervezett hétfőn a Romániai Francia Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara (CCIFER). A rendezvényen Ludovic Orban miniszterelnök, valamint Michele Ramis, Franciaország romániai nagykövete is részt vett.

A kormány arról tájékoztatott: a megbeszélések fő témája a COVID-19 járvány utáni gazdaságfellendítési intézkedések szükségessége volt mind az ország, mind Európa szintjén. A miniszterelnök emlékeztetett, hogy Romániában már elfogadtak néhány gazdasági, adóügyi és szociális intézkedést az üzleti szféra támogatása érdekében és a világjárvány hatásainak visszaszorítására. A felek külön kiemelték a francia-román együttműködés folytatásának jelentőségét.

A kabinet Facebook-bejegyzése szerint Ludovic Orban miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a kormány versenyképes, befektetéseken alapuló gazdaság megvalósítására törekszik, és üdvözölte a francia vállalatok eddigi aktív hozzájárulását a romániai különféle tevékenységi ágazatokban. A kormányfő biztosította a francia üzleti élet képviselőit, hogy a kormány célja a francia-román stratégiai partnerség megszilárdítása az állandó és hatékony párbeszéd révén.

A CCIFER tagvállalatainak és partnercégeinek képviselői, valamint a Francia Intézet küldöttei értékelték azt a módot, ahogyan a román kormány kezeli a COVID-19 okozta helyzetet.

Michele Ramis nagykövet úgy nyilatkozott: Románia az EU dinamikusan fejlődő piaca, az Orban-kormány gazdaságfellendítési terve pedig vonzó a Romániában befektető francia vállalkozók számára - derül ki a kormány tájékoztatásából.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS