2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tătaru: szinte elkerülhetetlen a veszélyhelyzet meghosszabbítása

2020. július 14. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

Szinte elkerülhetetlennek látszik a veszélyhelyzet július 15-e utáni meghosszabbítása - jelentetten ki hétfő késő este a B1 televízió műsorában Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

"Jelenleg nincs olyan helyzet, ami a szükségállapot bevezetését tenné indokolttá. Készen állunk arra, hogy a következő két hétben, a tesztelések mértékétől függően változó számú 500, 600, talán 700 új esetünk legyen naponta. Szinte elkerülhetetlennek látszik a veszélyhelyzet július 15-e utáni meghosszabbítása" - nyilatkozta Tătaru.

A tárcavezető szerint a karanténtörvényre 'feltétlenül szükség van' és készen áll, hogy kedden megjelenjen a felsőház jogi bizottsága előtt. Hozzátette: Románia az egyetlen európai ország, amelynek nincs a karanténra vonatkozó törvénye.

A miniszter azt ajánlotta az állampolgároknak, hogy a vonatkozó törvénykezés hiányában is fogadják el a beutalást, illetve a kezelést, mert könnyen előfordulhat, hogy "a mai enyhe tünetek holnapra már egyáltalán ne legyenek annyira enyhék'.

Július 16-a és 31-e között, a jelenlegi meghosszabbításában újabb kéthetes rendkívüli ülésszakra hívják össze a képviselőházat - döntötte el keddi ülésén a házbizottság.

Az elfogadott program értelmében a képviselők csütörtöktől a szakbizottságokban dolgoznak, plenáris ülésre július 27-én és 28-án kerül sor.

Az alsóház jelenlegi rendkívüli ülésszaka szerdán fejeződik be.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS