2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vesztett a bákói prefektúra: ki kell adnia a kért dokumentumokat a Hargita megyeieknek

2020. július 14. 17:30, utolsó frissítés: 17:30

Borboly Csabáék javára döntött a Marosvásárhelyi Ítélőtábla abban az ügyben, amelyben azt kérték a moldvai megye prefektúrájától, hogy adja ki a hiteles másolatát azoknak a dokumentumoknak, amelyekkel Dormánfalva közvagyonába vette az úzvölgyi katonatemetőt.

Az ítélőtábla döntése végleges, korábban a csíkszeredai bírósági is hasonló ítéletet hozott, de azt megfellebbezték a Bákó megyeiek.Borboly beszámolója szerint a prefektúrának ki kell adnia a dokumentumokat, amiket kikért, egyébként bűncselekményt követ el.

„Két lehetőség van. Egy: kiadják az iratokat, mert van, amit kiadjanak, és ennek alapján a jogászainkkal, az ügyvédeinkkel megnézzük, hogy milyen további lépéseket tehetünk. (...) Kettő: meg fogja írni a prefektúra, hogy sajnos az ő nyilvántartásukban ilyen dokumentumok nem léteznek, ez esetben Dormánfalva hamisított. Ha Dormánfalva hamisított, akkor az építkezési engedély, a telekkönyvezés az összes olyan cselekmény, amit az úzvölgyi temető ügyében elkövettek, mind-mind törvénytelenné fog válni”- nyilatkozta Borboly Csaba.

A Hargita Megyei Tanács elnökének elmondása szerint 18 perük zajlik jelenleg Úzvölgye ügyében. (hírszerk.)

Nyitókép: Hargita Megye Tanácsa

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS