2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Klaus Johannis: Az iskola biztosan nem fog a megszokott módon megkezdődni

2020. július 29. 19:59, utolsó frissítés: 19:59

Jövő héten megbeszélést tart az új tanév megnyitásának lehetséges forgatókönyveiről Ludovic Orban kormányfővel, Monica Anisie oktatási miniszterrel és más, az oktatás területén illetékes miniszterekkel - jelentette be szerdán Klaus Johannis államelnök.


„Számos megbeszélést tartottam már az oktatási minisztérium vezetésével, szakértőkkel, a kormány más, ezen a téren illetékes tagjaival. Fontos előrelépések történtek a stratégiák és forgatókönyvek körvonalazódásában. Jövő héten megbeszélésre hívtam a kormányfőt, a tanügyminisztert és több más minisztert, remélem, sikerül körvonalazni a forgatókönyveket, amelyeket aztán közzé lehet tenni” - jelentette ki az államfő a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, „biztos, hogy az iskola nem fog a megszokott körülmények között elkezdődni, mivel a járvány szeptemberig nem tűnik el”.

„A kizárólagos on-line oktatás nagyon bonyolult volna. Emiatt a vegyes megoldás felé hajlunk, amely a helyi körülmények szerint is változni fog: több, vagy kevesebb on-line tanítás lesz. Erről azonban egy-két héten belül fogunk pontosan dönteni” - magyarázta Johannis.(agerpres)

Fotó: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS