2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy erdélyi és hat regáti megye már rendelkezett a szabadban történő kötelező maszkviselésről

2020. július 30. 11:05, utolsó frissítés: 11:05

Beszámoltunk róla mi is, hogy a szerda esti kormányülést követően: elfogadták a veszélyhelyzet meghosszabbítását előíró 2020/553-as kormányhatározat 2-es és 3-as mellékletének módosítását, ennek értelmében pedig a megyei vészhelyzeti bizottságok dönthetnek arról, hogy bizonyos órák között kötelezővé teszik az orrot és szájat eltakaró maszk viselését minden 5 éven felüli személy számára nyílt, zsúfolt téren is.

Az Argeș megyei sürgősségi bizottság már szerdán bejelentette, hogy a megye minden ötévesnél idősebb lakójának kötelező lesz a maszk viselése a zárt terekben, a kormányhatározat után pedig Dâmbovița, Galaţi, Vâlcea, Iași, Călărași és Brassó megyében is hasonló intézkedéseket hoztak.

Brassó megyében a szabadban tartott piacokon és vásárokon, valamint a forgalmas gyalogos helyeken lesz kötelező lesz a maszkviselés augusztus elsejétől. Iași megyében szintén kötelező lesz a maszkok viselése a piacokon, továbbá az építkezésen dolgozók számára is, de egyelőre csak a városok területén.

A Călărași megyei önkormányzat vészhelyzeti bizottsága is jóváhagyott egy határozatot, amelyben csupán javasolja, hogy a zsúfolt nyílt terekben viseljenek maszkot az állampolgárok, de azt nem tették egyelőre kötelezővé.

Vâlcea megyében a zsúfolt nyílt tereken a vásárokon, piacokon, strandokon vasútállomásokon, autóbusz-állomásokon lesz kötelező a maszkviselés. Ugyanez a helyzet Galac és Dâmbovița megyékben is, ahol a nyílt forgalmas helyeken szintén fel kell majd venni a maszkot. A utóbbiban már most, míg Galac megyében csak augusztus elsejétől. (G4Media.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS