2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Jövő héttől koronavírus-fertőzötteket kezelő intézmény lesz a kolozsvári rehabilitációs kórház

2020. július 31. 10:48, utolsó frissítés: 10:48

Jövő héttől kezdődően COVID-19-betegeket kezelő egységgé válik a kolozsvári rehabilitációs kórház - jelentette be Mircea Abrudean Kolozs megyei prefektus.


A döntést a Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság hozta meg csütörtök este, figyelembe véve az esetszámok növekedését.

A prefektus szerint azért esett a választás a rehabilitációs kórházra, mert korábban COVID-19 háttérkórház volt, emellett elég nagy a befogadóképessége, összesen 400 ágya van, a kórtermek saját fürdőszobával rendelkeznek és közel van a járványkórházhoz, így szükség esetén könnyen megoldható a betegek intenzív osztályra való szállítása.

Abrudean rámutatott azonban, hogy több kórházi osztályt megtartanak az eredeti rendeltetésnek, így a járóbeteg-rendelőt és kezelőközpontot, a régióban egyedülálló és ezért hosszú várólistával rendelkező aritmológiai központot. Nyomatékosította, hogy a kórház épülete alkalmas arra, hogy a koronavírus-betegeket és az őket kezelő személyzetet jól el tudják különíteni a többi osztálytól.

A Kolozs megyei vészhelyzeti bizottság döntése értelmében a rehabilitációs kórház augusztus 5-én reggel 8 órától fogadja a koronavírus-fertőzött pácienseket. (agerpres)

Nyitókép: institutiimedicale.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS