2020. november 25. szerdaKatalin, Katinka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

PMP-elnök: Băsescu is indul a bukaresti főpolgármesteri székért

2020. július 31. 15:20, utolsó frissítés: 15:20

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke és Európai Parlamenti (EP) képviselője bejelentette: mivel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elfogadta a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) feltételeit, és nem veszik be pártját a „Bukarestért Szövetségbe”, ezért a PMP-nek saját főpolgármester-jelöltje lesz, mégpedig Traian Băsescu volt államfő személyében.


A most EP-képviselőként dolgozó Băsescu ellenfele várhatóan Gabriela Firea jelenlegi főpolgármester mellett Nicuşor Dan lesz még.

Azonban a helyzet talán még változhat a hétvégén, mivel még két napjuk van a pártoknak arra, hogy egyezkedjenek és hármasban választási szövetséget alakítsanak ki.

Az USR egyébként azért nem akarja bevenni a szövetségben a Băsescu által alapított pártot, mert az nem hajlandó Mihai Neamţu helyett más polgármester-jelöltet javasolni a 3-as körzetben, Neamţut pedig az USR semmilyen körülmények között nem hajlandó támogatni. Tomac egyébként jelezte azt is, hogy pártja országszerte 2.300 polgármester-jelöltet kíván indítani.

Tomac szerint azzal, hogy Băsescu is beszáll a harcba, jelentős előnyhöz juttathatja a pártot az önkormányzati választásokon, reményei szerint a 7 százalékot is elérhetik. Szombaton még folytatódnak az egyezkedések az USR a PNL között a kérdést illetően. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS