2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

FRISSÍTVE: Temes megyében is kötelező lett a maszkviselés a zsúfolt nyílt tereken

2020. augusztus 02. 10:42, utolsó frissítés: 14:02

A Temes megyei vészhelyzeti bizottság szombaton rendkívüli ülésen úgy határozott, hogy augusztus elseje 19 órától kötelezővé teszi a maszkviselést szabadtéren is, ahol sok ember gyűlhet össze.


Frissítve: Temesvár polgármestere kezdeményezte, hogy a városközpontban ne kelljen hordani maszkot

Mindezt Facebook-bejegyzésben erősíti meg, ahol kihangsúlyozta: ő nem ért egyet azzal, hogy olyan közterületeken kelljen hordani maszkot, amelyek igazából nem is annyira zsúfoltak, ugyanakkor fölöslegesnek tartja a teraszok működésének korlátozását, ha azok a szabályoknak megfelelően működnek.

Ennek értelmében Temesvár központjában, a Győzelem téren és az óvárosban eltörölték a kötelező maszkviselést, mert ott „igaz, sok ember megfordul, de állandó mozgásban vannak”, ezért nem nevezhető zsúfolt közterületnek.


A polgármester azt is közölte, hogy kérni fogja a teraszok este 11 óra utáni nyitvatartásának engedélyeztetését.

A korlátozások egyébként a veszélyhelyzet teljes időtartama alatt érvényben maradnak

A megyei vészhelyzeti bizottság határozata értelmében minden ötödik életévét betöltött személynek kötelező maszkot viselnie piacokon, vásárokon, várakozásra kialakított helyeken, buszállomásokon, peronokon, repülőtéren, határátkelőknél, idegenforgalmi látványosságok környékén, korzókon, parkok játszóterein, szabadtéri ünnepségeken, zarándokhelyeken, vallási szertartásokon, sportrendezvényeken és más nyilvános rendezvények alkalmával - közölte a Temes megyei prefektusi hivatal.

Az intézkedés hatálya alól mentesülnek az intenzív fizikai tevékenységet végző személyek, illetve azok, akik megerőltető munkát végeznek nehéz körülmények között (hőségben, magas páratartalmú levegőben). Nem kell maszkot viselniük a sportolóknak sem a sportpályán.

A kaszinók, teraszok, klubok, vásárok, bolhapiacok, szerencsejáték-klubok és bárok 06:00 és 23:00 óra között működhetnek a veszélyhelyzet feloldásáig. Nem tartoznak ide az élelmiszerpiacok, itt azonban a vásárlóknak kötelezően maszkot, az eladóknak pedig maszkot és kesztyűt kell viselniük.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS