2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Azt hazudják, hogy nem érzik a szagokat, így máris ingyen teszthez jutnak a külföldre igyekvő vráncsaiak

2020. augusztus 03. 17:39, utolsó frissítés: 17:39

Nem elég a maguk baja a focşani-i Szent Pantaleon Sürgősségi Kórház munkatársainak, amiért a megye a maga 1.785 koronavírusos pácienseivel a hetedik legfertőződöttebbnek számít az országban, és a kórház fertőző osztályának az orvosai a kimerülésig dolgoznak, most még a külföldi nyaralásra készülő Vráncsa megyeiek is tovább nehezítik a dolgukat, akik nem szeretnének egy magánlabornak fizetni a koronavírus-tesztért.

Az elmúlt időszakban volt olyan nap is, hogy több mint 50 személy jelentkezett a kórházban, hogy ő bizony produkálja a koronavírus egyik tünetét, ami abban nyilvánul meg nála, hogy nem érzi az ízeket és a szagokat. Mivel orvosilag szinte lehetetlen leellenőrizni, hogy a páciens érez-e szagot, ezért elrendelik számára az ingyenes koronavírus-teszt elvégzését, aminek birtokában - ha az eredmény is negatív lesz - már simán elhagyhatja az országot, ha mondjuk pont Görögországban nyaralna.

Elena Codruţa Neagu kórházmenedzser szerint a megyének csupán egyetlen Real Time PCR gép áll a rendelkezésére, amivel koronavírus-tesztet lehet csináltatni, azon pedig naponta 100-nál több tesztet nem lehet elvégezni.

A megye ugyan májusban vásárolt egy másik ilyen gépet is, de azt különböző bürokráciai buktatók és személyzethiány miatt mind a mai napig nem sikerült beüzemelni.

A kórház vezetője szerint az elmúlt napokban nagyon megnövekedett a naponta jelentkező páciensek száma, ez többek között annak is betudható, hogy sokan most tértek haza külföldről, ahol a szabadságukat töltötték, és megfázásos tüneteket észleltek, de a DSP által tesztelt pozitív esetek is hozzájuk kerülnek. A focşani-i kórházban jelenleg a személyzet 4 tagja is fertőzött, de korábban volt már olyan is, hogy 40-en voltak. (Adevărul/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS