2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Folyó-ügyek: 1 millió eurót vághatott zsebre a vízügyi hatóság vezetője olyan munkálatokért, amelyeket el sem végeztek

2020. augusztus 04. 12:22, utolsó frissítés: 14:41

Azzal vádolja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Sandu Victort, az Országos Román Vízügyi Hatóság (ANAR) vezetőjét, hogy közel 1 millió eurónak megfelelő összeget fogadott el egy üzletembertől, aki ezért cserébe azt kérte tőle, hogy az ő kérésének megfelelően történjenek meg az ANAR által kötött szerződések végrehajtására szánt források elosztásai.

A gyanúsítottat hétfőn helyezték 24 órás hatósági felügyelet alá, az ügyészek pedig kedden kérik a 30 napos előzetes letartoztatását. Vesztegetéssel és vesztegetés elfogadásával gyanúsítják őket. Az ügyészek 60 napos hatósági felügyeletet rendeltek el további két üzletember, vállalatigazgató ellen csúszópénz elfogadásában és megvesztegetésben való bűnrészesség miatt.

A DNA által kiadott közleményből az derül ki, hogy az ügyvezető igazgató 2017 május. 17 -től kezdődően egészen 2019 május 16-ig összesen 4.830.464 lejt kapott az üzletembertől, amit az üzletember az általa irányított két vállalat számláiról utalt át olyan számlákra, amelyet az ügyvezető igazgató egyik barátja kezelt.

A DNA szerint úgy tervezték ,hogy a pénzt hivatalosan Sandu Victor olyan munkálatok kifizetésére fogja majd felhasználni, mint a Bihar megyében található folyók rendezése, és a folyók környékén történő károk fedezése.

Az elköltött pénzt két Sandu Victorhoz közel álló vállalat számláival igyekeztek igazolni, a számlákon pedig olyan szoláltatásokat és végrehajtott építkezési beruházásokat tüntettek fel, amiket soha nem hajtottak végre. (G4Media/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS