2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bűnvádi eljárás indult egy 71 éves nő ellen, mert otthoni elkülönítésben volt, napokig éhezett, és elment vásárolni

2020. augusztus 04. 20:19, utolsó frissítés: 20:19

A törvény az törvény, mondhatnánk, de nem lehet ennyire egyszerűen lerendezni azt az esetet, ami kedden történt: azért indult bűnvádi eljárás egy idős személy miatt, mert megszegte az otthoni elkülönítés szabályait. Ez elvileg rendben lenne, csakhogy a 71 éves nő azt mondta, már napok óta nem volt mit ennie, és senki nem segített rajta.

Az eset Gorj megyében, Turcinești faluban történt, és a Digi24 számol be róla. a rendőrök az utcán találtak rá a nőre, aki élelmet vásárolni indult. A lánya koronavírussal fertőzött, ezért kórházba ment néhány napja. A nő napokig otthon maradt, azt mondja, semmi élelme nem volt, így csak cukrot evett.

A rendőrök az utcán állították meg a nőt, megállapították a személyazonosságát, és közölték, hogy bűnügyi eljárás indul ellene. Csakhogy a nőt kórházba kellett szállítani, annyira aggasztó volt az állapota.

A lánya napokon keresztül hívogatta a falu önkormányzati hivatalát, és kérte őket, hogy segítsenek az édesanyján, de senki nem vette a fáradtságot, hogy elmenjen a házáig. Mondani sem kell, a történet hatalmas indulatokat vált ki a közösségi oldalakon. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS