2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szülők támogatást fognak kapni, hogy otthon ülhessenek a gyerekkel, ha az oktatás mégis online zajlik majd az új tanévben

2020. augusztus 05. 19:23, utolsó frissítés: 19:23

A kormány törvényt dolgoz ki azon szülők helyzetének rendezésére, akik kénytelenek lesznek majd otthon ülni a gyerekekkel azokban az esetekben, amikor online zajlik a tanítás - jelentette ki szerdán Klaus Johannis államelnök.

'Szóba került egy ahhoz hasonló forgatókönyv, mint amilyent a szükségállapot idején használtunk, vagyis a szülők támogatást fognak kapni, hogy otthon ülhessenek a gyerekekkel. Mivel azonban nem teljes iskolalezárásról van szó, nem lehet olyan intézkedést hozni, amely mindenkire érvényes legyen, emiatt felkértem ma (szerda - szerk. megj.) a kabinet tagjait, hogy egy tárcaközi bizottságban sürgősen dolgozzanak ki egy forgatókönyvet, amely a gyerekek érdekeit is óvja, de a szülőket is támogatja. Meggyőződésem, hogy a legrövidebb időn belül lesz erre egy korrekt törvényes keretünk' - nyilatkozta az államelnök a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Klaus Johannis államfő szerdán nyilatkozott a jövő hónapban esedékes iskolakezdés feltételeiről. Az államfő azt mondta: senki nem tudhatja, miként alakul a járvány, de jelen pillanatban azzal számolnak, hogy nem lesz számottevően rosszabb a helyzet, mint most, és akkor szeptember 14-én elkezdődhet a tanév. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS