2020. szeptember 26. szombatJusztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozs megyében is kötelezik a védőmaszk viselését a nyílt tereken tartott rendezvényeken

2020. augusztus 06. 07:39, utolsó frissítés: 07:39

Kötelező lesz a védőmaszk viselése Kolozs megyében a nyílt téren megtartott, gyülekezéssel járó rendezvényeken, eseményeken - döntötte el szerda este a megyei vészhelyzeti bizottság (CJSU).

A határozat értelmében augusztus 8-ától minden 5 éven felüli személy számára kötelező lesz az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése a nyílt tereken tartott kulturális, tudományos, művészeti vagy szórakoztató rendezvényeken, továbbá ünnepségeken, illetve zarándoklatok és vallási események helyszínén. A maszkviselési kötelezettség egész nap folyamán érvényes lesz a veszélyhelyzet időszakában - jelentette be szerda este Mircea Abrudean prefektus.

A CJSU ugyanakkor arról is rendelkezett, hogy az önkormányzatoknak össze kell állítaniuk a közigazgatási területükön működő élelmiszerpiacok, autópiacok, termék- és állatvásárok jegyzékét, és augusztus 10-éig el kell küldeniük azt a bizottságnak, amely a megyei közegészségügyi igazgatósággal való egyeztetést követően ezek esetében is bevezetheti a kötelező maszkviselést.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS